Marta Pan, Drijvende sculptuur, Otterlo, 1960-1961, foto: Cary Markerink

Bezoek de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum heeft een van de grootste beeldentuinen van Europa. Een buitenzaal van 25 hectare waarin moderne beeldhouwkunst een natuurlijke bestemming vindt. De tuin ademt ieder seizoen een andere sfeer. Lisette Pelsers, directeur van het Kröller-Müller: ‘We zijn erg blij dat we onze bezoekers weer kunnen ontvangen in de beeldentuin. We willen hen graag een veilig, maar ook plezierig en ontspannen bezoek bieden. De rust en de ruimte van de beeldentuin en de prachtige natuur om ons heen gaan daar zeker bij helpen!’

Meisje bij Hoofdstukken van Jan Fabre, foto: Wieneke Hofland

Genieten van beelden én de natuur

Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe. Twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld sieren de tuin: juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen.

De omgeving nodigt uit om te genieten. Van de beelden én van de natuur. Lekker languit in het gras liggen, gezellig samen picknicken of rondjes rennen; in de beeldentuin kan het allemaal.

Jardin d'émail van Jean Dubuffet

Na 5 jaar restauratie staat dit imponerende kunstwerk van Jean Dubuffet weer te schitteren. Aanraken, doorheen lopen en zelfs spelen, op de Jardin d’émail mag het allemaal! Jardin d'émail heeft afwijkende openingstijden. Lees hier meer.

Bezoekers in de beeldentuin, foto: Wieneke Hofland

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus is Kijk Uit Attention van Krijn Giezen tot nader order gesloten.

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus blijven de collectie en tentoonstellingen in het museumgebouw voorlopig nog gesloten. Binnen zijn alleen de garderobe en de toiletten en de winkel toegankelijk. Er is een vaste looproute in het entreegebouw en voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen. Bereid je bezoek voor.

Toegankelijkheid beeldentuin

De beeldentuin is grotendeels toegankelijk met een rolstoel of scootmobiel. Er zijn ook onverharde paden, die niet geschikt zijn voor rolstoel- of scootmobielgebruikers. Op de plattegrond van de beeldentuin vind je alle informatie hierover. Naar de plattegronden.

Bezoekers in de beeldentuin, foto: Wieneke Hofland(1)

Combineer je museumbezoek

We raden aan om een museumbezoek te combineren met een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe, een van de mooiste nationale parken van Nederland. Het natuurgebied staat bekend om haar diverse landschappen en grote verscheidenheid aan flora en fauna. De Veluwe is zelfs een van de beste plekken in Nederland om het majestueuze edelhert te spotten. Koop hier je ticket voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Tickets zijn alleen verkrijgbaar via de website

De beeldentuin is open van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het buitenrestaurant MJ is open van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Het is  verplicht een tijdvak te reserveren. Lees hier alles over de openingstijden en prijzen van de beeldentuin of koop hier je ticket.

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6