Sculptuur Tony Cragg. Foto: John Stoel

Museum Belvédère

Wereldberoemde beelden Tony Cragg

De beelden van de internationaal vermaarde kunstenaar Tony Cragg (1949) zijn doorgaans te vinden in wereldsteden als Venetië, Sao Paolo en Sydney. Nu zijn zes monumentale sculpturen geplaatst in het museumpark van Staatsbosbeheer, rondom Museum Belvédère, waar binnenkort een expositie over de kunstenaar te zien zal zijn.

De zes monumentale sculpturen zijn inmiddels door Craggs crew op verschillende locaties in het museumpark geplaatst. De locaties zijn zorgvuldig gekozen door de kunstenaar.

Sculptuur Tony Cragg. Foto: John Stoel

Tony Cragg is een van oorsprong Britse beeldhouwer die woont en werkt in het Duitse Wuppertal. Zijn werken bevinden zich in de collectie van onder meer het MOMA in New York en de Tate Gallery in Londen. Hij staat bekend om het gebruik van onconventionele materialen als plastic, glasvezel en kevlar. Zijn sculpturen zijn sterk geïnspireerd op natuurlijke vormen en bewegingen. Ze nodigen nadrukkelijk uit om er kijkend omheen te lopen in een voortdurende dialoog met de omgeving. In het museumpark geven ze een nieuwe betekenis aan het landschap; zoals de verten, zichtlijnen en verhoudingen.

De tentoonstelling Tony Cragg - Points of View zal corona volente te zien zijn t/m 26 september in het museumpark en vier kabinetten van de westvleugel van Museum Belvédère. Bij de tentoonstelling zal een catalogus verschijnen.

Museum Belvédère
Oranje Nassaulaan 12