Overslaan en naar de inhoud gaan
Delft - Kruikiuskaart
Delft - Kruikiuskaart

Science Centre Delft

Lancering Water-wandeltour op Wereldwaterdag

Science Centre Delft lanceert in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Delfland een Water-wandeltour door Delft. De tour is ontwikkeld om meer aandacht aan de waterontwikkelingen in Delft te geven. Tijdens de tour leer je wat het Hoogheemraadschap van Delfland, het IHE Delft (Institute of Water Education) en opleidingen aan de TU Delft, als watermanagement en technische aardwetenschappen, doen om Delft droog te houden.

Water is een essentieel onderwerp in de wereld; ‘schoonwater en sanitair’ maar ook ‘leven in het water’ zijn niet voor niets twee duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Zodoende wordt in Delft veel aandacht aan waterproblematiek gegeven. Delft is dan ook de plek waar jonge mensen worden opgeleid tot ingenieurs en watermanagers. Het IHE biedt daarnaast speciaal voor studenten uit ontwikkelingslanden masteropleidingen in dit thema aan. Als belangrijke speler in de wereld mag Delft trots zijn op deze bijdragen.

Image
Kruikiuskaart Delflant
Kruikiuskaart Delflant

Tijdens de ontwikkeling van deze tour viel op hoezeer de waterwegen van Delft nog steeds lijken op de waterwegen, zoals weergegeven in de Kruikiuskaart uit 1712. Het is dan ook erg interessant om tijdens de tour deze kaart erbij te pakken.

De tour wordt gelanceerd tijdens Wereldwaterdag en is te vinden op de website van VVV Delft. De Water-wandeltour gaat door de binnenstad van Delft en wordt mede ondersteund door het IHE, DOK en Delft4GlobalGoals. Download de tour en ervaar tijdens een frisse of zonnige wandeling waarom Delft ook wel de waterstad wordt genoemd.

De Water-wandeltour is beschikbaar.