Ridder in het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp Eindhoven geopend

Hét openluchtmuseum van Eindhoven mag na haast een half jaar haar deuren weer openen voor bezoekers. Als buitenlocatie mag het museum eerder open dan andere musea. Bezoekers kunnen weer terecht in dit museum in de Genneper Parken voor de nodige dosis levende geschiedenis.

In het openluchtmuseum beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan. Onderweg ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Luister naar hun spannende verhalen, leer met hen om oude ambachten zelf te doen en verwerf de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

De bewoners, gekleed in de klederdracht van toen, staan voor de bezoekers klaar om ze mee te nemen op een levensechte reis in de tijd. Bezoekers zien hoe de mensen woonden, wat ze aten, welke spelletjes ze speelden en welke werkzaamheden ze verrichten. Daarnaast kunnen bezoekers zélf aan de slag met historische activiteiten samen met de bewoners. Zoals vuur maken, boogschieten, ijzersmeden, speerwerpen, pottenbakken, weven en nog veel meer.

Historische kleding kopen of huren

Altijd al eens willen schitteren als jonkvrouw in een prachtige middeleeuwse jurk? Of misschien als een jager in een stoer ijzertijdkostuum? Bij het preHistorisch Dorp huur of koop je de mooiste historische kleding voor een bijzondere gelegenheid. Er is een ruime keuze aan kledingstukken uit verschillende tijdperken, zoals bijvoorbeeld de prehistorie, middeleeuwen en de Romeinse tijd. Bekijk hier het aanbod.

Ontdek meer over onze geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.

De heropening gebeurt op aangepaste wijze. De pleinen, de velden, de werkplaatsen, de tuinen, het terras, de schuren en de hoeves met doorloop gaan weer (gedeeltelijk) open. Gebouwen die geen onderdeel zijn van de doorstroom blijven nog even gesloten.

De landelijk geldende RIVM-richtlijnen en het museumprotocol van de Museumvereniging worden aangehouden. Klik op de link om te zien wat dit voor jouw bezoek betekent.

Het museum hanteert een online reserveringsysteem.De ticketverkoop voor bezoekers is reeds gestart. Bezoekers dienen rekening te houden met tijdig reserveren in verband met de beperkte bezoekerscapaciteit.

preHistorisch Dorp
Boutenslaan 161 B