Overslaan en naar de inhoud gaan
Expeditie Archeon
Expeditie Archeon

Expeditie Archeon

Een avontuurlijke vakantie beleef je in Museumpark Archeon

Deze zomer staan de vernieuwde Expeditie lodge-tenten weer in Museumpark Archeon voor een avontuurlijke vakantie. Een weekend of een midweek op avontuur in de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. De Archeotolken, de bewoners van Archeon, nemen je mee op deze expeditie maar je gaat natuurlijk ook zelf op onderzoek uit om de wereld van de geschiedenis te ontdekken. Je verblijft in een ruime vierpersoons lodge-tent op Expeditie Archeon, gelegen midden in het park direct naast de jagers-verzamelaars en de middeleeuwen.  

Dagen vol avontuur

Tijdens de vakantie in Museumpark Archeon heb je onbeperkt toegang tot het park en alle rondleidingen, activiteiten en shows. Met de activiteitenpas kunnen kinderen deelnemen aan de activiteiten kaarsje maken, armband vilten, fibula maken en twijnen en ontvangen ze een Romeinse helm om zelf in elkaar te zetten.

Samen met de Archeotolken, de bewoners van Archeon, ga je op expeditie door de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Luister naar de verhalen, doe mee met de activiteiten en ontdek de wereld van de geschiedenis. Ook voor volwassenen worden activiteiten georganiseerd zoals de cultuurroutes in de tijden van Archeon.

De programma’s zijn vrijblijvend.

Na een dag vol avontuur kun je tot besluit spelen in de speeltuin of zwemmen in het zwembad van het Romeins badhuis. Expeditie Archeon is een vakantie met iedere ochtend een heerlijk ontbijt en tweemaal een diner. Bij aankomst ontvang je een welkomstpakket met de benodigde huishoudelijke spullen. Je verblijft in een ruime expeditie lodge-tent.

Meer informatie vind je op de website.

Museumpark Archeon
Archeonlaan 1
Alphen aan den Rijn
archeon.nl