bord leeg | de Toneelmakerij. © Sanne Peper. Podiumkids.nl

Podiumkids Thuis – Theaterflix

Beleef de leukste jeugdtheatervoorstellingen gewoon thuis

Ook thuis kun je genieten van poppentheater, muziektheater, bewegingstheater, verteltheater, voor ieder wat wils. Voorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar wisselen elkaar af. Podiumkids Thuis en Theaterflix bieden de leukste theatervoorstellingen aan. Gewoon thuis, met het hele gezin, vanaf je eigen bank. Coronaproof, maar vooral supergezellig.

Podiumkids Thuis

Op Podiumkids Thuis zijn mooie, spannende, ontoerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien. Podiumkids wil jeugdtheater onder de aandacht brengen bij zoveel mogelijk mensen. Sonja Rinkel, projectcoördinator van Podiumkids, ziet het online platform als een waardevolle aanvulling. 'Met Podiumkids Thuis brengen we kwalitatief jeugdtheater nóg dichter bij mensen thuis en bereiken we meer publiek dan we in het theater zouden kunnen. Het feit dat zoveel jeugdgezelschappen bereid zijn hun aanbod te bundelen op één platform is uniek.'

Podiumkids Thuis voorstellingen

Een greep uit de voorstellingen die via Podiumkids Thuis te zien zijn: Niet wiet, wel nel van Hoge Fronten, Jazz duzz en Eet je bord leeg van de Toneelmakerij, Zo plat als de wereld en Falling Dreams van Het Filiaal theatermakers, Buurman in de biep en Buurman op vakantie van Plan d-, De man die alles weet en Oorlog van Theater Artemis, Drie en Juffenballet van BonteHond en Maas theater en dans, Gezocht: konijn van Maas theater en dans, Joris & de Drakentemmers van Het Laagland, Vreemde eend van Sally Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland, Beet en Hotel Perdu van Het Houten Huis, Zoek, Mariken, Mismuis en Hou van die hond van Kwatta en De wereld & Ko van STIP Theaterproducties.

Drie |BonteHond & Maas theater en dans. ©Kamerich & Budwilowitz - Podiumkids.nl

Theaterflix

Van kindertheater tot muziektheater en van Shakespeare tot Albee, op Theaterflix kan je genieten van voorstellingen die eerder al op het toneel te zien waren. Dus ook die ene voorstelling die je heel graag wilde zien, maar destijds gemist hebt. Het doel van Theaterflix is om zoveel mogelijk bestaande theaterregistraties die in de archiefkasten zijn blijven liggen bijeen te brengen en toegankelijk te maken voor het grote publiek. Op deze manier krijg je de kans om kennis te maken met voorstellingen die je niet eerder hebt kunnen zien.

Mooie initiatieven waardoor kinderen thuis het theater kunnen beleven. Live is altijd leuker, maar op deze manier genieten we ook van al dat moois dat de theatermakers (productiehuizen en toneelgezelschappen) op het toneel hebben gezet!

Podiumkids Thuis
podiumkids.nl