Skip to main content

'Ik geloof in de kracht van het authentieke verhaal. Verhalen over mensen, zienswijzen, keuzes, paden, liefde, kunst. Verhalen maken zichtbaar dat kunst een verrijking kan zijn voor iedereen. Kunst is gemaakt om te vertellen, te plezieren, bewust te maken, open te breken, in beweging te zetten, te emotioneren, nieuwe inzichten te geven, een blik te kantelen, breder te kijken, minder te oordelen. Vernieuwende en creatieve visies, welke keuzes heeft iemand gemaakt, waarom hebben zij deze keuze gemaakt en waar heeft het ze gebracht. Als regisseur van ons leven kunnen wij zelf bepalen hoe wij tijd doorbrengen. Wellicht inspireren de verhalen lezers hun hart te volgen, zaken in beweging te brengen of een galerie of museum te bezoeken. Elk pad begint met een eerste stap. Een steen verleggen in de rivier van het leven.'

Oprichter Monique Bakker is schrijver, uitgever en beeldend kunstenaar. Zij publiceert interviews met mensen die op haar pad komen. Musea en galerieën maken kunst toegankelijk voor iedereen, daarom biedt zij middels Art and Museum tevens een platform voor het onder de aandacht brengen van tentoonstellingen en activiteiten gericht op kunst.

Art and Museum maakt bij uitzondering gebruik van onafhankelijke gastschrijvers en columnisten.

Suggesties, vragen of ideeën graag mailen naar info@artandmuseum.com.

 

Contact:

Monique Bakker | publisher

info@artandmuseum.com

 

Vincent van Gogh - Ik sterf liever van passie, dan van verveling.

Wassily Kandinsky - Over het algemeen is kleur een middel om directe invloed op de ziel mee uit te oefenen. De kleur is de toets. Het oog is de hamer. De ziel is de piano met haar vele snaren. De kunstenaar de hand die doelgericht door deze of gene toets de menselijke ziel doet vibreren.

Franz Marc - Kunst vormt de brug met de wereld van de geest.

Andy Warhol - Men zegt dat de tijd dingen verandert. In werkelijkheid moet je de dingen zelf veranderen.

Image
Monique Bakker Art & Museum
Monique Bakker Art & Museum