Overslaan en naar de inhoud gaan
GeoFort voorbeeldwand kaarten zeespiegelstijging
GeoFort voorbeeldwand kaarten zeespiegelstijging

GeoFort  

Het science centrum GeoFort heeft een nieuw doolhof gerealiseerd over de klimaatverandering. Je baant je een weg door de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Je wordt ondergedompeld in meer dan 70 kaarten en grafieken. De laatste deur heeft een codeslot die je alleen kunt ontgrendelen als je het klimaatraadsel hebt opgelost…

GeoFort, Waar alles om de aarde draait

Op dit spannende forteiland draait alles om de aarde. Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak gedesoriënteerd in de ondergrondse gang, vind je weg als een zalm door het doolhof, schep landschappen in de interactieve zandbak en ervaar Nederland in duizend miljard Minecraft blokjes.

Ontdek de GeoExperience
Duik in de toekomst van de planeet aarde. Ga bij GeoFort het experiment aan met oude én moderne geo-technieken. Raak de weg kwijt in de ondergrondse tunnel. Vind je weg in het geurendoolhof. Of stap in de virtuele lift naar de kern van de aarde.

Speurtuin

In de unieke Speurtuin klim je over de touwen de bunker op, maak je in de zandbak ruimte voor het water en ontwerp je met houten planken je eigen doolhof en maak je van bamboestokken de grootste bouwwerken.

Minecraft & GeoCraft

GeoFort heeft Nederland, inclusief het forteiland, nagebouwd in Minecraft. Deze wereld heet GeoCraft. Minecraft is een computerspel waarin je objecten bouwt met kubusvormige materialen en grondstoffen… materialen die je eigenhandig delft in een virtueel landschap. Bij Geofort vinden ze Minecraft niet alleen leuk maar ook een waanzinnig goed spel voor de ontwikkeling van het ruimtelijk denken bij kinderen. Bouw vanuit huis mee aan GeoCraft of doe mee aan een van onze Minecraft activiteiten op het fort. Word zo uitgedaagd om je 3D-skills en navigatietechnieken te verbeteren.

GeoFort is open! Buiten én binnen. Voor jouw bezoek aan Science Centrum Geofort moet je reserveren, dat kan hier.

Science Centrum GeoFort
Nieuwe Steeg 74
Herwijnen
geofort.nl